Apple зареєструвала патент на обмін енергією між електрокарами на ходу

29 жовтня 2018

Технологія отримала назву "Пелотон".

Компанія Apple сьогодні подала патент на кілька нових функцій для автономного електричного автомобіля під назвою Peloton. Заявка описує здатність електрокарів ділитися ресурсами акумулятора один з одним прямо на ходу.

Також цікаво: ФБР порушило розслідування проти Tesla

Apple повідомляє у описі, що нова система може використовуватись лише з двома автономними транспортними засобами, однак об’єднатись у ланцюг зможуть кілька автомобілів, аби отримати більше переваг, таких як покращення аеродинаміки тощо.

Згідно з описом, коли датчики знаходять поряд ще один такий же автомобіль, вони можуть утворити “пелетон” для підзарядки чи руху у режимі “караван”. Комп’ютер аналізує запас енергії акумулятора у машин в “пелотоні”, та змінює позицію машин у колоні для оптимізації витрати енергії.

Автомобіль може включати в себе систему керування живленням, яка дозволить з'єднати транспортний засіб з акумулятором з іншим електрокаром у “пелотоні”, таким чином, щоб різниця в русі коліс між транспортними засобами була зменшена. Коли машини рухаються з однією швидкістю, вони можуть бути з’єднані автоматичним зарядним дротом, що передасть частину енергії від одного електрокара – іншому.

Також цікаво: Відео: шкільний автобус мчить зі швидкістю 200 км/год