Audi 100 1989 року продають за 11 700 євро

13 жовтня 2020

Машини золотої епохи автомобілебудування поки що не мають великої колекційної цінності, але покупка такого авто може стати гарним "пенсійним фондом".

У Німеччині виставили на продаж незвичайний екземпляр культової Audi 100. 32-річна машина має мінімальний пробіг і відмінний стан, водночас оцінили її як новий Renault Logan.

Читайте також: Trabant: це вам не "горбатий"

Відповідне оголошення з'явилося на сайті mobilde.de. З опису видно, що седан був випущений у 1989 році, і за весь час у нього був лише один власник. Своєю "соткою" він користувався дуже рідко, тому за три десятка років наїздив лише 6 652 км.

Машина весь час перебувала в гаражі, це дозволило їй відмінно зберегтися – на кузові немає ні іржі, ні подряпин, а салон виглядає як новий. Продавець лише замінив розхідники, які постраждали від тривалого простою – шланги, прокладки тощо.

Під капотом цієї Audi знаходиться 1,8-літровий бензиновий атмосферний мотор потужністю 89 сил. Двигун агрегатовано із 5-ступіневою механічною коробкою передач. Оснащено седан гідропідсилювачем і люком.

Просять за автомобіль 11 700 євро, що для такої "капсули часу" не так вже й дорого. Що правда без хабарів та схем розмитнити та зареєструвати цей автомобіль в Україні не вдасться через невідповідність його нормам Євро2.