Бізнесовий лайф-хак від Volkswagen: виробник купуватиме в себе власні автомобілі

31 січня 2020

Таку схему вигадали, аби уникнути штрафів за недостатнє зниження показника шкідливих викидів.

Європейські регулятори вимагають від автовиробників постійного зниження рівня шкідливих викидів, причому рахуються не випущені, а лише продані автомобілі. Аби відповідати жорстким нормативам, Volkswagen продаватиме свої електрокари своєму ж каршерінгу.

Дивіться також: Нові авто в Україні виявились дешевшими ніж в Німеччині

Норми шкідливих викидів постійно посилюються – якщо минулого року допустимий показник становив 130 грамів вуглекислого газу на кілометр, то цього року допускається не більше 95. Кожен зайвий грам викидів обійдеться автовиробникам у 95 євро штрафу.

Хоча Volkswagen зберіг за собою статус наймасовішого виробника у світі в 2019 році, німецька компанія підготувала стратегію дій на випадок, якщо електрокари та гібриди марки будуть продаватись гірше, ніж розраховується. Минулого року Volkswagen запустив в Німеччині фірмовий каршерінг WeShare, а нещодавно автовиробник уклав угоду з власною дочірньою компанією на постачання електрокарів.

Сервіс WeShare працює поки що лише в Берліні в оренду можна взяти один з півтори тисячі електричних хетчбеків e-Golf і компактних електрокарів e-up!, однак доступ до користування платформою обіцяють поширити на інші міста Європи вже цього року.

Також цікаво: Новий бренд Kinto від Toyota дозволить користуватись машиною, не купуючи її