Болгарський електричний спорткар Kinetik 07 виявився копією британського концепта Caterham AeroSeven

11 жовтня 2019

Британці не захотіли чи не змогли самостійно налагодити виробництво батарейного спідстера.

Концепт британського електричного спідстера Caterham AeroSeven втілився у серійному автомобілі від болгарського стартапа Kinetik і отримав промовисту назву 07. Легкий двомісний спорткар має потужність у 652 сили і допуск на громадські дороги.

Також цікаво: В Україні створили серійний електромобіль з запасом ходу 500 км: відео

Електричний спідстер розроблявся, в першу чергу, як трековий автомобіль – подібно до решти спорткарів британської фірми Caterham. Та якимось чином кетергемівський концепт дістався болгарській фірмі Kinetik, ставши не лише серійним, а й дорожньо легальним. Компанія збирається випустити дрібну серію з семи автомобілів, а на презентації був представлений передсерійний прототип.

Фото: Kinetik 07 / Motor1

Kinetik 07 має значно потужнішу силову установку, ніж передбачалась для AeroSeven – електромотор болгарського спідстера продукує 480 кіловат (652 к.с.) та 800 ньютон-метрів крутного моменту, проти 240 сил в Caterham. Прискорення від 0 до 100 км/год у Kinetik 07 займає 2,7 секунди.

Фото: Caterham AeroSeven Concept / Caterham

Болгари не приховують, що використовують шасі Caterham, однак майже вся архітектура програмного забезпечення 07 походить від команди Kinetik, а близько 90% компонентів у конструкції машини є унікальними для електричного спортивного автомобіля. Більшість зовнішніх компонентів надруковані на 3D-принтері, що дозволяє легко змінювати їх форми та проводити індивідуалізацію, залежно від побажань замовника. Вартість автомобіля не названа.

Також цікаво: Бельгійці збудували стильну баркетту з формами холодильника, який мріє літати