Continental представила колесо з Wi-Fi та Bluetooth, яке може підкачувати шину на ходу

8 жовтня 2019

Шинний концерн показав концепт під назвою C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified), що являє собою високотехнологічне колесо майбутнього.

Компанія Continental розробила інноваційні шини, які здатні самостійно накачуватись прямо під час руху і мають зв’язок з віддаленим центром управління по бездротовій мережі Інтернет.

Також цікаво: Toyota будує домашніх роботів-помічників (відео)

Концептуальна шина, що отримала назву Conti C.A.R.E. – Connected. Autonomous. Reliable. Electrified. (Підключено. Автономно. Надійно. Електрифіковано), а сама абревіатура читається як “турбота”. Шина оснащена кількома датчиками, які безперервно оцінюють дані про глибину протектора, можливі пошкодження, температурі і тиску в шинах. Зібрана інформація надходить до операційного центру ContiConnect Live, з якого можна дистанційно керувати станом шини. Також інформація може відображатись через додаток ContiConnect Driver на екрані мультимедійного центра автомобіля.

Крім того Conti C.A.R.E. має вбудовані відцентрові насоси. У міру прискорення автомобіля, на них впливають відцентрові сили, створюючи стиснене повітря, яке зберігається у вбудованому резервуарі і може швидко подаватися в шини у разі необхідності, регулюючи тиск.

Фото: концептуальна роботизована шина Conti C.A.R.E. від Continental / Continental

Розробники відзначають, що подібна технологія покращить ефективність використання парків роботаксі і електрифікованих та автономних транспортних засобів.

Також цікаво: Діагностика двигуна димогенератором: коли потрібна і що показує