Ford влив у Rivian 500 млн доларів і оголосив про стратегічне партнерство з молодим виробником електрокарів

25 квітня 2019

"Блакитний овал" використовуватиме платформу "скейтборд" від "Рівіан" для випуску власних електричних моделей.

Стартап Rivian потрапив під крило Ford. Дві американські компанії оголосили про стратегічне партнерство.

Читайте також: Фінансовий звіт Tesla за перший квартал 2019 року показав втрати у 702 мільйони доларів

Rivian заснований у 2009 році, обіцяє вивести на ринок перші дві з п’яти запланованих моделей інноваційних електрокарів у 2020-му та 2021 роках. Решта лінійки має з’явитись до кінця 2025 року. Стартап називають одним з головних перспективних конкурентів Tesla. Нині компанія отримала черговий інвестиційний контракт і сильного партнера з великим досвідом на ринку.

Ford інвестує в молоду американську фірму Rivian $500 млн, а натомість отримає платформу “скейтборд”, на якій побудує абсолютно новий електромобіль під власною маркою. За умовами угоди топ-менеджер Ford Джо Хінрікс увійде до складу ради директорів Rivian з семи чоловік.

Видання New York Times повідомляє, що серед інвесторів Rivian такі компанії як Amazon ($700 млн) та японський концерн Sumitomo ($500 млн).


Фото: Rivian R1S / Rivian Automotive

Наразі Ford вклав у програму виробництва електромобілів близько $11 млрд. За планом компанія випустить у 2020 році дві ключові батарейні новинки: кросовер “в стилі Mustang” та електро-версію пікапа F-150.


Фото: Rivian R1T / Rivian Automotive

Останній якраз і може використовувати платформу від Rivian Automotive, в арсеналі якої зараз є два кузова для цього шасі: пікап R1T і позашляховик R1S, які вийдуть на ринок в 2020 і 2021 роках. Обидва мають потужність у 800 к.с. і Всього в лінійці буде п'ять моделей.

Читайте також: Porsche придбала акції хорватського виробника гіперкарів Rimac