Golf 2020 отримав 5 зірок за результатами європейських краш-тестів, але з однією обмовкою

19 грудня 2019

Експерти Euro NCAP перевірили майбутній бестселлер Volkswagen.

Європейські дослідники перевірили восьме покоління Volkswagen Golf в серії краш-тестів та виставили йому 5 зірок рейтингу, хоча й “з натяжкою”.

Читайте також: Стало відомо, наскільки деградують акумулятори електрокарів протягом року

Під час тестів Euro NCAP виявилось, що від удару у Volkswagen Golf відкриваються задні двері з боку водія, що може привести до випадіння пасажира. Подібна проблема була виявлена і ще в однієї моделі виробника – мінівена Sharan.

“За мимовільне відкривання дверей під час краш-тесту Euro NCAP нараховує штрафні бали, оскільки це несе критичну загрозу для пасажирів заднього ряду. У наші дні подібне зустрічається досить рідко, і важливо, щоб Volkswagen зміг виявити і усунути цю проблему”, – прокоментував Міхель ван Ратінген, генеральний секретар Euro NCAP.

Крім означеного недоліку, Volkswagen Golf восьмого покоління показав гарні результати за всіма категоріями. Особливо добре показала себе автономна система екстреного гальмування, що є частиною стандартного оснащення моделі.


Разом з Golf 8, серію перевірок Euro NCAP пройшли ще кілька новинок 2020 модельного року. Audi Q8, Ford Puma, MG HS та Nissan Juke, як і “Гольф”, отримали по 5 зірок, в той час як “клони” Volkswagen Up, Skoda Citigo та Seat Mii здобули лише по три, через відсутність системи автоматичного гальмування.

Також цікаво: Volkswagen Passat 2019 провалив лосиний тест: відео