Гіперкар, надрукований на 3D-принтері, створили в Америці: неймовірні фото й відео

4 квітня 2020

Через нові технології виробництво нових автомобілів зазнає серйозних змін. Новоспечений американський автовиробник створив гіперкар Czinger 21C, надрукований на 3D-принтері. Презентація автомобіля мала відбутися в березні 2020 року, однак подію було скасовано у зв'язку з пандемією COVID-19.

Власник компанії Кевін Цзінгер у новому проєкті продовжує реалізовувати ідеї, відпрацьовані у 700-сильному суперкарі Divergent, який раніше належав Цзінгеру, і також був надрукований на 3D-принтері.

Читайте також: Гіперкар з присмаком 30-х: Hispano Suiza відродила легендарне авто з минулого

Одна з характерних рис нового авто – це схема сидіння "1 + 1". Тобто, крісло водія знаходиться в центральному положенні, а пасажирське розташоване безпосередньо за ним.


Інтер'єр гіперкара Czinger 21C / Фото autodius.com

Новий гіперкар має гібридну силову установку на 1250 сил і здатен набирати перші 100 кілометрів всього за 1,9 секунди.

В автомобілі Czinger 21C розміщений 2,9-літровий двигун V8 з двома турбінами, який розвиває потужність 937 кінських сил, і може розкручуватися до 11 тисяч обертів за хвилину.


Гіперкар Czinger 21C / Фото inceptivemind.com

Без відповідної серйозної фінансової підтримки запустити такий проєкт неможливо. Найбільшим інвестором нового автовиробника Czinger є китайський власник мережі магазинів Watson's.

Читайте також: ТОП-5 вживаних авто в Україні за лютий

Детальніше про новий гіперкар Czinger 21C – дивіться у відео програми "Авто24":