Jaguar призупиняє продаж нових автомобілів

11:00, 20 серпня, вівторок

Керівник компанії Jaguar Роудон Гловер підтвердив в інтерв’ю Autocar, що протягом 12 місяців покупці з Євросоюзу та Великої Британії не зможуть купити новий автомобіль марки Jaguar.

Пауза у продажах нових автомобілів – неминучий наслідок амбітної стратегії оновлення модельного ряду Jaguar. Топменеджери вирішили зняти з виробництва п’ять моделей з шести через малу маржинальність, а після припинення виробництва Jaguar F-Pace дилерам взагалі не буде що продавати. Розробка нових розкішних електромобілів не встигає за продуктовим планом.

Читайте також: Jaguar Єлизавети ІІ виставлено на продаж

Роудон Гловер пообіцяв, що електромобілі Jaguar будуть ні на що не схожі. За даними Autocar, у них будуть довгі капоти, мінімалістичний дизайн передньої частини кузова та ультратонкі ліхтарі, практично невидимі у вимкненому стані. Також «Ягуари» нової хвилі позбудуться задніх вікон. Новий дизайн британської марки покажуть на прикладі концепт-кара класу GT: він дебютує у грудні, а у серійному вигляді з’явиться у 2028 році.

Лінійка розкішних Jaguar нової хвилі складатиметься з аналогів Bentley Bentayga та Flying Spur. Імена запозичили з минулого. Перепозиціювання дозволить підвищити привабливість автомобілів Jaguar на ринку, а з проблемами запасу ходу та швидкості заряджання британці обіцяють розібратися. Прогнозується, що сукупні щорічні наклади нових електромобілів не перевищать позначки 50 тисяч штук.