Кабмін змінив Правила дорожнього руху

17 листопада 2017

Нові зміни до правил дорожнього руху 2017 стосуються автомобілів, які рухаються по колу.

Кабінет міністрів опублікував постанову, яка вносить зміни до Правил дорожнього руху. Зокрема, в пункті 16.12: “Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком 4.10 «Круговий рух», надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу”.

Аналогічний порядок проїзду діє в більшості країн Європи.

Перевагу на круговому русі має той, хто їде по колу

Читайте також: Авто на іноземних номерах почнуть реєструвати

Дана норма була прописана в змінах Закону України «Про дорожній рух», який був прийнятий Верховною Радою 4 квітня, а вступив силу 26 квітня. Згідно з цим Законом, Кабмін повинен був привести ПДД у відповідність йому в місячний термін, однак спромігся зробити це лише через півроку.

Окрім абзацу про переваги в дорожньому русі на круговому перехресті, в постанові Кабміну про внесення змін до правил дорожнього руху означено порядок в’їзду на такі перехрестя. Зокрема, в п. 10.5 ПДД вказано: «Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч.”

Нагадаємо, що поліція хоче приховано стежити за водіями.