Командувачам ЗСУ заборонили купувати авто і мобільники

13 лютого 2017

Командуванню Збройних сил України заборонили купувати легкові автомобілі та мобільні телефони, а також наказали мінімізувати витрати на відрядження.

Про це мовиться в наказі Міністерства оборони від 9 лютого, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міноборони розпорядилося мінімізувати кошти на службові відрядження, обмежити проведення виїзних зборів, конференцій, нарад, не допускати використання бюджетних коштів на проведення виставок, ярмарків, з'їздів за рахунок загального фонду бюджету.

Крім того, відомство заборонило придбання легкових автомобілів, мобільних телефонів, крім передбачених законодавством випадків. Оплату послуг мобільного зв'язку наказали здійснювати в першу чергу з коштів спеціального фонду держбюджету.

Згідно з наказом, командування повинно забезпечувати своєчасну і в повному обсязі оплату комунальних послуг, не допускаючи заборгованості.

Міноборони також розпорядилося здійснювати оплату лише за фактично поставлені товари, виконанні роботи і надані послуги, забезпечити ефективну претензійну і позовну роботу по всіх випадках невиконання постачальниками продукції взятих зобов'язань.

Читайте також: Військові кораблі для ВМС знову будуватимуть в Україні

Наказ передбачає, що командування повинно забезпечити проведення інвентаризації активів і зобов'язань.

З огляду на зміни, надбавка військовослужбовцям за виконання особливо важливих завдань становить 50% посадового окладу, а щомісячна додаткова грошова допомога складе 60% місячного грошового забезпечення для всіх військовослужбовців, крім строкової служби.