На заводі Daimler Factory 56 роботи збиратимуть роботів

22 лютого 2018

На новому підприємстві будуть збирати електромобілі, Майбахи та беспілотні таксі. Рівень автоматизації виробництва близький до стовідсоткового.

Factory 56 або Werk 56 німецькою розпочне свою роботу у 2020 році. Підприємство має стати “найсучаснішим автомобільним заводом у світі”.

Виробничий комплекс будують у німецькому місті Зінделфінген. Офіційну церемонію закладання першого каменя у фундамент нового заводу провели у цифровому форматі, аби підкреслити іноваційність цього проекту. Концепція підприємства стоїть на трьох китах – цифрових технологіях, гнучкості та принципах “зеленого” майбутнього. На Factory 56 будуть збирати наступне покоління S-класу, включаючи Maybach, а також електромобілі сімейства EQ та роботизовані таксі.

Управління виробничими процесами на заводі буде делеговано штучному інтелекту. У цехах заводу курсуватимуть керовані комп’ютером вагонетки, усе буде підключено до єдиної мережі Інтернету речей, а клієнти навіть зможуть спостерігати за процесом зборки свого автомобіля. На даху Factory 56 встановлять сонячні батареї, що будуть щорічно заощаджувати 5000 МВт/год електроенергії. Викиди CO2 будуть скорочені на 75% у порівнянні з сьогоднішнім виробництвом S-класу.

Читайте також: Tesla Model X проти 43-тонної фури на зледенілій дорозі. Відео