Нова концепція транспорту: капсула, що літає і їздить

11 січня 2019

Компанія Terrafugia, заснована випускниками Массачусетського технологічного університету, яка гучно заявила про себе на весь світ розробкою летючого автомобіля, виношує за стінами свого конструкторського бюро нову фантастичну ідею.

TF-2 – транспортний засіб, який, як і його попередник, здатний буде пересуватися і автодорогами, і повітрям.

Читайте також: Компанія Terrafugia анонсувала старт продажів першого летючого автомобіля

Принципова відмінність концепта – у його модульній конструкції. Окрема пасажирська капсула, розрахована на чотирьох осіб, – основа цього футуристичного транспорту.

Залежно від потреб, вона може прилаштовуватися до автомобільного шасі (для наземних поїздок), або до літального апарата з вертикальним злетом (для подорожей повітрям).


Летючий автомобіль TF-2

Суть ідеї полягає в тому, щоб пасажири могли швидко і без затримок дістатися до найближчого злітного майданчика, і там пересісти на літаючий автомобіль для продовження свого маршруту.

Читайте також: Штучний інтелект від SoftServe допоможе водію знайти вільне місце на парковці

При цьому покидати салон людям, які перебувають усередині, не доведеться, а сам процес стикування та обміну капсулами з літальним апаратом займе якихось дві хвилини, – це навіть менше, ніж згаданий летючий автомобіль-гібрид тратить на зміну своєї конфігурації.

За задумом креативників Terrafugia, їхній лет-мобіль другого покоління зможе пересуватися як під управлінням професійного пілота, так і в автономному режимі.

Відео про нову ідею летючого автомобіля TF-2 – у відео:

Нагадаємо, що Ілон Маск заявив, що нова Тесла літатиме.