Папа Римський вирішив пересісти на електромобіль Fisker

24 травня 2021

Новим транспортним засобом Папи Франциска буде повністю електричний Fisker Ocean, перероблений для папського використання.

Папа, який прославився своїми скромними автомобілями, використовуватиме електромобіль, щоб відправити екологічне повідомлення.

Читайте також: Папа Римський відмовився їздити на бронеавтомобілі

Рішення було ухвалено під час нещодавнього візиту до Ватикану, де співзасновники Фіскера, Хенрік Фіскер та доктор Гіта Гупта-Фіскер, мали приватну аудієнцію у глави Католицької Церкви. Там вони продемонстрували своє бачення повністю електричного папемобіля.

"Я надихнувся читанням, що Папа Франциск дуже уважно ставиться до навколишнього середовища та впливу зміни клімату на майбутні покоління", - сказав Генрік Фіскер. "Інтер'єр папського транспорту Fisker Ocean міститиме різноманітні екологічно чисті матеріали, включаючи килими, виготовлені з перероблених пластикових пляшок з океану".

Це буде перший акумуляторний електричний папемобіль, хоча Папа Римський Франциск також має у своєму флоті водневий Toyota Mirai.

Папа Франциск довгий час був прихильником кліматичних дій. У 2015 році він назвав зміну клімату реальною і результатом людської діяльності, закликавши вірних вжити заходів для покращення ситуації.

"Ніколи ми не нашкодили та не поводилися з нашим спільним домом, як за останні двісті років", - написав Папа Франциск. "Скорочення парникових газів вимагає чесності, мужності та відповідальності".

Очікується, що папська версія океану Фіскер буде доставлена до Ватикану наступного року.