Porsche проти Mercedes-AMG: яке авто швидше?

26 грудня 2020

На гоночній трасі Nordschleife в Німеччині триває боротьба за титул найшвидшого люксового авто. Ще в серпні 2020 року Porsche Panamera Turbo S показав на "Північній петлі" рекордний час кола – 7 хвилин 29 секунд.

Він на 13 секунд випередив Mercedes AMG GT 63S. Однак "мерседесівці" не залишили це просто так, вони пообіцяли відвоювати титул.

До теми Lamborghini замінить екстремальне авто Huracan Performante: які переваги матиме новинка

Варто відзначити, що обіцянку виконали. Пілот Деміан Шефферт за кермом Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ подолав повне коло Нюрбургринга за 7 хвилин і 27 секунд.

Цей результат виявився на 2 секунди кращим, ніж у Panamera.


Шефферт долав коло за 7 хвилин і 27 секунд / Скриншот з відео

Топова модифікація Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ оснащується 4-літровим V8 з парою турбін і розвиває 639 кінських сил потужності і 900 Нм крутного моменту.

Силовий агрегат працює у парі з 9-швидкісним автоматом і системою повного приводу з дріфт-режимом.

З місця до 100 кілометрів за годину спорткар прискорюється за 3,2 секунди, а максимальна швидкість сягає 315 кілометрів за годину.

Як змагався Шефферт: дивіться відео

Також у випуску:

Сучасні технології дозволяють випробовувати навіть ті автомобілі, які ще не створили. Такий приклад показує гіперкар Mercedes-AMG One. Його презентували ще в 2017 році, але випускати розпочнуть тільки у 2021 році. Однак поки машину тестують у вигляді прототипа на гоночній трасі.

Дивіться повний випуск програми "Авто24": відео