Ремонт українських доріг: більше витратили, менше зробили

10 лютого 2017

Щороку на ремонт дороги Львів – Тернопіль виділяють мільйони гривень. Проте вона кращою не стає. Подорож нею для водіїв щоразу стрес. Хто винен і куди ідуть гроші.

120 кілометрів дороги Львів-Тернопіль скоріше, ніж за чотири години не проїдеш. Найгірша ділянка в районі селища Озерна, що на Тернопільщині.

Минулого року на ремонт цієї дороги національного значення, тернопільська служба автодоріг передбачила майже 47 мільйонів гривень. За них мали відремонтувати десять кілометрів. Проте на практиці оновили менше, а грошей витратили більше.

Це ділянка від кордону області на 10 кілометрів. На жаль, погодні умови не дали нам можливості закінчити цих 10 кілометрів. Ми зробили 8 кілометра в минулому році. Можна сказати капітально. І витратили 56 мільйонів,
– розповів начальник обласної Служби автомобільних доріг Богдан Юлик.

Водії ж не вірять, що стільки грошей витратили на ремонт.

Натомість, у Тернопільській службі автодоріг виправдовуються, мовляв поки ремонтували одну ділянку, інша почала руйнуватись. Виною всьому погода та перевантажені фури.

З потеплінням знову обіцяють відремонтувати аварійну ділянку в районі села Озерна. Натомість, коли саме і за які гроші, чиновники ще не знають.

Читайте також: Транспортні податки-2017: за що платитимуть українські водії