Renault тестує новий Duster

16 березня 2023

Кросовер Renault Duster нового покоління сфотографували під час випробувань.

Знімки закамуфльованого прототипу, який проходить випробування на індійських дорогах, опублікував Autocar India. Роботу над дизайном завершили ще торік, а тому з них можна судити про зовнішність новинки.

Читайте також: Duster отримав ексклюзивну версію вартістю 25 000 євро

Компактний кросовер у третій генерації отримає абсолютно новий кузов з майже вертикальним передком і рельєфним капотом, що відсилає до концепт-кара Dacia Bigster 2021 року.

Зовнішність Duster в новому поколінні стане більш агресивною, а кузов - незграбним. Подібність з Bigster видно неозброєним оком: у тестового автомобіля схожий капот і невелика оптика зі світлодіодним наповненням, різьблений козирок над заднім склом і А-подібні контури ліхтарів, що проглядають крізь маскування. Колісні диски зняті нечітко, але здається, що їхнє оформлення взято у концепту.

Цікавим атрибутом шоу-кара також були задні ручки дверей, заховані зверху — поряд з вікнами. Судячи з шпигунських фотографій, Duster збереже цю особливість: на знімках видно горизонтальні передні ручки і щось подібне до прорізу в рамці бокового скла.

Renault Duster нового покоління збудують на модульній платформі CMF-B розробки Renault-Nissan. Кросовер випускатимуть як у п'яти-, так і в семимісному варіантах. Коротку версію в Індії очікують у 2025 році. Там модель продаватиметься з ДВС, проте, за даними інсайдерів, Renault припасла для Duster повний гібридний привід з електродвигуном на задній осі. Також наступному Duster пророкують гібридну установку E-Tech, знайому з європейського Captur.