Що відбувається з авто при проїзді "лежачих поліцейських": сповільнена зйомка

11 грудня 2019

Деякі перешкоди можуть бути небезпечними для автомобіля.

Ведучий YouTube каналу Warped Perception продемонстрував, чим відрізняється проїзд кількох типів "лежачих поліцейських" на різних швидкостях. Для цього він використовує Mercedes-Benz E-Class зі знятими кузовними панелями та знімає проїзди за допомогою камери зі сповільненою зйомкою.

В США, як і у нас, існує кілька різних типів "лежачих поліцейських" (speed bump) – з асфальту, пластикові та гумові. Автор передачі спочатку випробував асфальтовий. При цьому якщо він в останню мить гальмував перед перешкодою, то машина могла б пошкодити нижню частину бампера (якби він в цього "Мерса" був) та дно. А от на великій швидкості авто просто "пролітає" над перешкодою і не зачіпає асфальту.

Читайте також: що станеться, якщо не поміняти глушник вчасно

Вузькі пластикові "поліцейські", які встановлюють на парковках супермаркетів, дають дещо інший ефект. На високій швидкості більшу частину удару беруть на себе шини. А якщо загальмувати перед перешкодою, то удар на себе візьме підвіска. Але нічого страшного не станеться.

Остання серія експериментів – високі та широкі "лежачі поліцейські", які лежать перед школами та пішохідними зонами. При проїзді на невеликій швидкості машина трохи підскакує – працює вся підвіска. А на великій швидкості колеса навіть чіпляють колісні арки. Машина отримала більший удар, відчинився навіть "бардачок" в салоні. Колеса відриваються від землі, а "Мерседес" важко падає на асфальт. При цьому двигун та глушник помітно коливаються. Тож цей вид "поліцейських" найбільш небезпечний для авто. Однак проїзд жодного з них не може зашкодити машині.

Дивіться, що відбувається з авто на "лежачих поліцейських" (відео з субтитрами):

Нагадаємо, що дівчина вистрибнула з авто на швидкості більше 100 км/год.