Skoda Enyaq iV перетворили на будинок на колесах

27 липня 2022

Компанія Skoda та чеський бренд Egoe, який спеціалізується на товарах для подорожей, створили незвичайну модифікацію електричного позашляховика Enyaq iV.

Вона називається FestEVal і є кросовером, в якому з відносним комфортом можуть жити четверо дорослих. Масового виробництва такого електрокара не планується.

Читайте також: З’явились перші зображення Skoda Octavia 2023 модельного року

Основною зовнішньою відмінністю FestEVal став бокс на даху. Будучи розгорнутим, він перетворюється на платформу для двомісного намету, який у боксі і зберігається. Крім того, в комплект входять ємність для зберігання речей, ліхтарик на сонячних батареях та двоспальне ліжко, а дістатися до намету можна сходами.

У багажнику електрокросовера прихований розроблений модуль Egoe для кемпінгу. У висувній скриньці заховані плоска плита, розкладна раковина, зона для приготування їжі та відсіки для продуктів та посуду. Крім того, в салон кросовера вмонтований розкладний каркас для ліжка: завдяки йому у позашляховику можуть переночувати ще двоє, якщо скласти задній диван.

У штатну комплектацію Enyaq iV, на якому базується FestEVal, включено медіасистему з 13-дюймовим екраном та точкою доступу в інтернет, а також акустика на 8 динаміків. Будинок на колесах оснащений одним електродвигуном на задній осі, який розвиває 204 л. та 310 Нм. При цьому у кросовера є і потужніша версія з двома моторами сукупною віддачею близько 300 к.с., а також виконання в кузові крос-купе.