Спорткари на снігу: з Lamborghini зробили танк на гусеницях

28 лютого 2021

Кілька американських ентузіастів спромоглися поставити Lamborghini Aventador на справжні гусениці. Щоправда, це були спеціальні блоки, які встановлюються на кожне окреме колесо.

Люди вважають, що суперкар і глибокий сніг – речі несумісні. Проте американці довели протилежне.

Також цікаво: умілець з Тернопільщини змайстрував гусенечний всюдихід

Як вдалось встановити гусениці

Американці пояснили, що для цього довелося окремо встановлювати спеціальні кріплення на підвіску машини. "Це було доволі непросто, встановити нове "взуття", і при цьому не пошкодити машину" – зауважили вони. Інсталювання таких гумових стрічок дозволило збільшити кліренс Авентадора.

Візуально він збільшився на майже 30 сантиметрів. Під час випробувань купе кілька разів застрягло в снігу глибиною 45 сантиметрів. Авто діставали пікапом Jeep Wrangler, який теж був на гусениці.


Jeep Wrangler та Lamborghini на гусеницях / Фото сайту AutoEvolution.com

Водій виявив проблему з коробкою передач

При їзді по снігу виявилося, що однодискова роботизована коробка передач Lamborghini не здатна працювати повноцінно у таких умовах. Водію не вдалось змінити передачу вище 1, хоч ентузіасти сподівалися на більше від 6,5-літрового мотора V12 на 700 кінських сил.

Lamborghini Aventador на гусеницях: відео

Перший спорткар на снігу: дивіться відео

Також у випуску:

Нова модель від Lego в залежності від виконання може бути або Porshe 911 Targa, або 911 Turbo. Набір складається з 1 458 деталей. Знявши дах та змінивши задню частину моделі, можна перетворити 911 Targa на 911 Turbo. Процес створення моделі вівся у тісній співпраці з Porshe, щоб іграшка вийшла максимально схожою на оригінал.

Дивіться випуск "Авто24" на 24 каналі: відео