Цей жахливий рентгенівський знімок показує, чому пасажиру не варто класти ноги на передню панель авто

28 січня 2020

Автовиробники постійно працюють над підвищенням безпеки машин, однак водії та пасажири часто самі наражаються на небезпеку.

Непристебнуті паски безпеки – не єдина безглуздо небезпечна річ, якою грішать автомобілісти та пасажири. Ось які наслідки може мати звичка класти ноги на передню панель автомобіля у разі аварії.

Дивіться також: Утікаючи від поліції, водій перестрибнув машиною через дуже широку річку

Анатомічний знімок демонструє ураження, які “змінили життя” молодої жінки, чий скелет ми бачимо. Стегнова кістка зламана, а інша вивихнута далеко від того місця у тазобедренному суглобі, де вона повинна бути. І це наслідки незначної аварії.

Daily Mail наводить інформацію про подібний випадок, що трапився у 2015 році в американському штаті Джорджія з молодою жінкою на ім’я Аудру Татум. Вона їхала в машині на передньому сидінні, поклавши ноги на пенель перед собою. В машині також були пасажири на задньіх кріслах. Відбулась незначна аварія – зіткнення з автомобілем попереду. Інші пасажири та водій автомобіля відбулись кількома синцями та подряпинами, тоді як Татум отримала удар власними колінами в обличчя, через те, що вистрілила подушка безпеки. Як наслідок – переломи носа, стегна та гомілки в чотирьох місцях. “Весь правий бік мого тіла був поламаний лише через моє власне невігластво. Я не Супермен. Я не змогла вчасно опустити ноги”, – сказала тоді Татум. Сумна іронія полягає в тому, що Татум сама була фахівцем з медичної спеціальності, а після аварії вона вже не могла виконувати свою роботу.


Зауважимо, що подушки безпеки спрацьовують за долю секунди і розкриваються зі швидкістю від 160 до 354 км/год. Тож якщо серед ваших знайомих є любителі класти ноги на торпедо – цей знімок повинен переконати їх більше так не робити.

Читайте також: Відео: перехожі гуртом підняли позашляховик Mercedes, аби врятувати жінку, що опинилась під машиною