У 2022 році Bentley, Bugatti і Rolls-Royce показали найкращі результати продажів за всю історію

11 січня 2023

Хоча багато людей стурбовані стрімким зростанням інфляції та можливістю рецесії, найбагатші люди світу продовжують витрачати кошти на автомобілі високого класу.

Зокрема, у Bugatti був рекордний рік, оскільки у 2022 році вони поставили більше автомобілів, ніж будь-коли раніше. Звичайно, оскільки це Bugatti, цифри невеликі, оскільки бренд поставив лише 80 одиниць у всьому світі.

Читайте також: Як виглядає 90-річний суперкар Bentley за $10 мільйонів: відео

Це крапля в море порівняно з більшістю автовиробників, але Bugatti виготовив і поставив низку відомих транспортних засобів, включаючи всі 10 Centodiecis, останній Chiron і Chiron Sport для Європи та останні дев’ять гіперкарів Chiron Super Sport 300+. Бренд також закінчив 400-й Chiron, що означає, що до завершення виробництва залишилося лише 100 одиниць.

Незважаючи на те, що 2023 рік тільки починається, Bugatti вже дивиться в майбутнє і зазначає, що додаткові салони планується відкрити пізніше цього року. Мате Рімак також натякнув на нові розробки, сказавши: «Bugatti прагнутиме залишатися на вершині справжньої автомобільної продуктивності, дизайну, технологій і найкращої майстерності. Етторе Бугатті якось сказав: «Якщо можна порівняти, то це вже не Бугатті». Це бачення актуальне сьогодні, як ніколи раніше, і ми з нетерпінням чекаємо розкриття більшої інформації у другій половині 2023 року».

Bugatti був не єдиним брендом, який мав знаменний рік, оскільки у 2022 році Rolls-Royce опублікував рекордні продажі в 6021 одиницю. Генеральний директор Торстен Мюллер-Отвес зазначив, що це був перший випадок, коли компанія поставила понад 6000 автомобілів за рік, і сказав про «високий попит на весь наш портфель продуктів». Щодо останнього, то попередні замовлення «забезпечено далеко до 2023 року».

Окрім рекордних продажів, Rolls-Royce виявив рекордну кількість клієнтів, які робили індивідуальні замовлення. Вони найбільш популярні серед покупців з Близького Сходу, і компанія відзначила, що клієнти готові платити в середньому близько 500 000 євро за свій унікальний Rolls-Royce.

Продажі зросли на 8% порівняно з 2021 роком, причому майже всі ринки показали зростання. Однак у регіоні Великого Китаю спостерігалося однозначне падіння продажів через «триваючі зустрічні вітри». На щастя для Rolls-Royce, це падіння було компенсовано рекордними продажами на кількох окремих ринках, включаючи Німеччину та Великобританію.

Bentley також досягла рекордного результату: продажі зросли на чотири відсотки до 15 174 одиниць. У компанії заявили, що це «значне досягнення» було зумовлено випуском нових моделей, зростанням попиту на персоналізацію Mulliner і новими гібридами, що підключаються до мережі.

Bentayga залишається найбільш продаваним автомобілем марки, і на нього припадає 42% від загального обсягу продажів. Компанія каже, що це зробило його «найуспішнішим розкішним позашляховиком у світі».

Продажі Bentley зросли на більшості основних ринків, за винятком Китаю, де вони впали на 9% до 3655 одиниць. Незважаючи на падіння, країна залишалася другим за величиною ринком Bentley після Сполучених Штатів.