У Jaguar Land Rover створили "розумне кермо", яке спілкується з водієм за допомогою підігріву

30 травня 2019

Це "мовна" система, реалізована за допомогою теплових сигналів на кермі.

Британський альянс Jaguar Land Rover представив нове сенсорне рульове колесо, котре дозволить водіям менше відволікатись від дороги.

Також цікаво: Мініатюрний електричний хетчбек Honda e отримає камери заднього виду в базовій комплектації

Таке кермо трохи складніше за звичайну “баранку” з підігрівом, оскільки може нагріватись і охолоджуватись дуже швидко й у різних точках. Таким чином водій отримуватиме підказки, наприклад, в який бік потрібно повернути, чи про те, що попереду затор.

Температуру змінюють обидва боки керма, а різниця між показниками досягає 60 градусів Цельсія. Діапазон регулюється з екрану медіасистеми.

“Розумне кермо” розроблено інженерами Jaguar Land Rover спільно з співробітниками Університету Ґлазґо. Передбачається, що така система була б корисною в умовах поганої або недостатньої видимості: в сніг, туман чи на гірських дорогах. Дослідження Jaguar Land Rover показує, що теплові сигнали допомагають водієві повністю зосередитися на дорозі.

Крім того, теплові сигнали можна використовувати і для інших типів повідомлень, наприклад, там, де небажані вібрація або звукові повідомлення – інформування про запас пального або наближенні до цікавих об'єктів.

Також цікаво: Дороги місцевого значення в Україні хочуть відновлювати бетоном за польською технологією