В Україні безкоштовно роздають автомобілі з європейською реєстрацією

29 березня 2018

Жителі України можуть безкоштовно отримати автомобіль на еврономерах, але для цього їм необхідно виконати певні умови.

Державна майданчик OpenMarket (ДП «сетах») почала безкоштовно роздавати конфісковані автомобілі на «евробляхах».

Читайте також: Южаніна назвала умови, за яких можливе пільгове розмитнення "євроблях"

Зокрема, на своєму сайті держпідприємство виставило для ознайомлення відразу три таких лота - BMW 320 1996 року випуску, Volkswagen Passat 1991 року і Mercedes-Benz Е 220 1996 року випуску. Однак просто так отримати їх не можна. Для того щоб стати власником такого авто, спочатку необхідно його розмитнити за власні гроші.

У OpenMarket кажуть, що таких автомобілів у них багато. При цьому представники компанії відзначають, що історія цих авто буває різна. «Це конфіскат митниці, швидше за все, за контрабанду. Взагалі затриманих автомобілів досить багато. Машин 300-500 точно. Точну статистику не ведемо, але в західних областях майже всі такі знаходяться у нас на зберіганні. Але не всі йдуть безкоштовно», - пояснили в OpenMarket.

Такі авто будуть дарувати українцям тільки після розмитнення за всіма правилами. Зокрема, бажаючим стати власниками іномарок доведеться сплатити мита та інші податки і збори. При цьому вартість розмитнення вражає. Представники майданчики кажуть, що легалізація одного автомобіля обійдеться в суму від 163 тис. До 222,5 тис. Грн. Так що багатьом українцям простіше знайти аналогічний розмитнений автомобіль в вільному продажу.

Читайте також: Оновлений Hyundai Tucson може прибути в Україну влітку

Справа в тому, що митниця встановлює для таких машин завищені митні нарахування. Тому «безкоштовні» автомобілі роздають досить рідко. Крім того, за законом в більшості випадків придбати їх можуть тільки державні органи. Також такі автомобілі можна купити для благодійних цілей або утилізації.