Власник Corvette C8 з VIN001 вартістю у три мільйони доларів розповів, що збирається зробити зі своїм суперкаром

24 січня 2020

Їздити на цій машині він не збирається.

Віддати за абсолютно новий автомобіль три мільйони доларів, знаючи, що на ньому не доведеться проїхатись жодного разу – це схоже на абсурд, якщо мова не йде про колекційну річ.

Також цікаво: Новина для 12 українців: тюнери з Mansory знають, як зробити Rolls-Royce Cullinan ще крутішим

Нові моделі автомобілів з першим серійним номером останнім часом приносять автовиробникам чималі гроші. Машини, що першими сходять з конвеєрів, іноді продають за астрономічні суми, хоча, по суті, вони нічим не відрізняються від автомобілів з ВІН-кодом 002 чи 4832. Наприклад, перша Supra mk5 пішла з молотка за 2 мільйони доларів. “Корвет” – знакова модель для американців, тож не дивно, що перший екземпляр нового покоління моделі оцінили у три мільйони доларів.

Покупцем першого екземпляра Chevrolet Corvette C8 став бізнесмен Рік Хендрік – генеральний директор Hendrick Automotive Group, голова Hendrick Motor Sports, дилер Chevrolet і великий фанат цієї моделі. В інтерв’ю Detroit Free Press він сказав, що ніколи не буде їздити на купленому спорткарі, а виставить його на огляд у штаб-квартирі своєї корпорації. Там Corvette C8 буде в добрій компанії зі 120 іншими раритетними автомобілями з колекції Хендріка.

Фото: аукціонні торги за перший Chevrolet Corvette C8 / Barrett-Jackson Scottsdale

Цікаво, що самого Corvette C8 з VIN001 ще не існує. Під час торгів використовувався концепт, створений для презентацій та участі в автошоу, а серійне виробництво моделі стартує лише в лютому цього року.

Читайте також: У легендарного DeLorean DMC-12 з'явився шанс на реінкарнацію в нашому часі