Поліцейські "відмазували" п'яних водіїв від відповідальності

13 листопада 2019

Керівництво Департаменту патрульної поліції Національна поліція України ініціювало службову перевірку за фактами зловживання владою окремими співробітниками, які за грошову винагороду допомагали водіям-правопорушникам.

Оперативники Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими Державне бюро розслідувань, за процесуального керівництва столичної прокуратури, розкрили схему, налагоджену поліцейськими Київщини - діючими співробітниками, а також колишніми правоохоронцями.

Читайте також: Столичні чиновники хочуть зробити платний в'їзд у центр Києва

З метою одержання незаконного “додаткового заробітку”, вони розробили схему звільнення від відповідальності осіб, яких було виявлено за кермом транспортного засобу у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння і позбавлено права подальшого керування.

Реалізовували спільники свій задум кількома шляхами: вносили недостовірні відомості до Інформаційного порталу Нацполіції про закриття адміністративних проваджень, направляли на адреси завідомо підроблені постанови суду про закриття цих проваджень, затягували строки розгляду адміністративних справ і направляли до суду по закінченню терміну.

Читайте також: Дешеве розмитнення в обмін на техогляд: що пропонує автомобілістам нова влада