Z означає “Запорток”: кастом купе на базі "Запорожця" виставили на продаж за $11000

16 вересня 2019

Вочевидь, автор цього проекту витратив на нього купу часу, сил та грошей, але результат його потуг виглядає, як плід нелюдських гаражних експериментів над "Запорожцем".

Ідея надати “Запорожцю” вигляду класичного купе – не нова і була реалізована не раз. Зробити це добре виходить не у всіх, а тому в продажі часом з’являються творіння, подібні до цього ЗАЗ-968.

Також цікаво: Бережіть ваші очі – ці приклади "колгоспного" тюнінгу являтимуться вам у нічних кошмарах

Елегантні обводи італійських купе 1950-60-х, елементи спорткарів 1980-х, стайлінг кузову “від маляра з сусіднього села” і внутрішнє оздоблення деревиною та листами з пробкового дерева – на радість дятлу Вуді. Сам автор цього шедевру описує його так:

“Для любителів ретро-авто, двомісний ретро-спорт. На базі ЗАЗ-968. Двигун від ЗАЗ-968, зменшена камера згоряння, АІ-92, карбюратор ВАЗ, видалений балансирний вал, потужність не менше 50 к.с. Центральне розташування двигуна. КПП – від ЛуАЗ, додана 5-а передача. Колісна база розширена на 110 мм”.

Фото: “Зе Запорожець” / Avito

Донор для подібних експериментів сьогодні є настільки доступним, що знущатись над Zалізом може кожен божевільний Франкенштейн зі зварювальним апаратом. З певних ракурсів цей “Zапорожець”, можливо, виглядає непогано, однак в цілому видає повний несмак свого творця.

Також цікаво: Ця "Таврія" простояла в гаражі майже три десятиліття у заводській плівці (фото)