Збанкрутілий SsangYong може викупити виробник електроавтобусів Edison Motors

21 жовтня 2021

Індійський концерн Mahindra більше не хоче давати бренду рятівний круг, тому почалися пошуки нового "залицяльника". Портал Nikkei повідомляє, що консорціум на чолі з південнокорейською Edison Motors був названий головним претендентом.

За інформацією Nikkei, компанія Edison Motors може стати новим власником SsangYong усього за 260 мільйонів доларів. Угода може бути закрита вже у листопаді цього року.

Дізнайтесь також: Стало відомо, які новинки презентує в Україні концерн Stellantis в 2022 році

Для того, щоб угода відбулася, необхідний дозвіл суду, оскільки зараз збанкрутілий SsangYong знаходиться під зовнішнім управлінням.

Стартап Edison Motors було засновано у 2015 році, основною діяльністю компанії є розробка і виробництво електричних автобусів та вантажівок. Очікується, що під керівництвом нового власника у SsangYong з'явиться можливість випускати електромобілі.

З 2011 року майже 75 відсотків акцій SsangYong належать індійському концерну Mahindra & Mahindra. На початку цього року індійський власник вирішив скорочувати витрати, тому відмовила SsangYong у фінансовій підтримці в розмірі 423 мільйонів доларів.