BMW долучилась до розробки найшвидшого дрона у світі

19 березня 2018

Асоціація шанувальників нового виду спорту Drone Racing League залучила до свого нового проекту німецького виробника автомобілів. "Дронери" збираються побити рекорд швидкості для коптерів, що наразі становить 263 км/год.

Сьогодні дрони – повсюди. Вони дзижчать над нашими головами, знімаючи відео у 4К, влаштовуючи світлові шоу, потрапляючи у турбіни літаків, доставляючи товари та збираючи шпигунську інформацію. Не так давно у США зародилась Ліга Перегонів на Дронах – Drone Racing League. У 2017 році учасники цієї організації встановили світовий рекорд швидкості для коптера – 263 км/год. Непогано, як на машинку, вагою у 800 грамів.

Цього року Ліга збирається перевершити власне досягнення і для цього залучилась підтримкою BMW. Німецький автовиробник надасть свої технічні знання та доступ до свого аеродинамічного тунелю.

"Партнерство з DRL покращить участь BMW у гонках формату майбутнього", – каже Йорг Рейманн, керівник BMW International Brand Experience.

"Ми з великим задоволенням співпрацюємо з BMW, брендом світового класу у автоспорті, який має багату спадщину інновацій", – сказав генеральний директор DRL та його засновник Ніколас Горбачевскі.

Також цікаво: General Motors розпочне виробництво автономних машин у 2019 році