BMW планує випускати всі електромобілі на одній платформі

18 жовтня 2021

Компанія BMW готується до переходу на нову модульну платформу, яка стане основою для усього модельного ряду електромобілів марки.

BMW AG починає третій етап своєї стратегії електрифікації в 2025 році з абсолютно нового представницького седана, який стане основою оновленої модельної лінійки, створеної на новій архітектурі електромобілів.

Читайте також: Особливі BMW 3 Series отримали підсвічену решітку радіатора

Нова модульна платформа під заводським позначенням Neue Klasse (новий клас), що розробляється в науково-дослідному інноваційному центрі BMW FIZ в Мюнхені, стане основою для всіх електричних моделей під маркою BMW, починаючи з 2025 року.

Планується, що Neue Klasse замінить сьогоднішні структури FAAR і CLAR та забезпечить єдину платформу для більшої економії на масштабі і гнучкості виробництва. Це дозволить заводам BMW випускати як моделі з традиційними двигунами, так і на електротязі на одних і тих же лініях.

Першою моделлю на новій платформі стане електричний аналог седана BMW 3-Series під робочою назвою NK1. Передбачається, що кузов седана NK1 буде виготовлятися з алюмінію, сталі, вуглеволокна та пластика. Тягова батарея буде працювати при напрузі 800 В і підтримувати швидку зарядку потужністю до 350 кВт, а розрахунковий запас ходу батареї складе близько 700 кілометрів.