Дефіцит напівпровідників закінчується: GM вже не зупиняє виробництво

12 листопада 2021

За даними GM, постачання напівпровідникових виробів налагоджується. Більшість складальних заводів компанії в Північній Америці знову працюють за нормальним графіком.

Концерн General Motors (GM) відчуває, як покращується ситуація з постачанням напівпровідникових виробів. Про це представник повідомив агентству Reuters. Зараз більшість складальних заводів GM у Північній Америці знову працюють на регулярній основі.

Читайте також: Найбільший авторинок світу постраждав через нестачу напівпровідників

"Фактично, перший тиждень листопада став першим випадком з лютого, коли жоден з наших складальних заводів у Північній Америці не простоював через брак мікросхем", – наводить джерело слова представника GM.

Як відомо, дефіцит напівпровідникових виробів, який вразив багато галузей, особливо помітно проявився в автомобілебудуванні. Багато автовиробників змушені призупиняти виробництво чи спрощувати комплектацію машин.

Прибуток GM у третьому кварталі виявився нижчим за очікування. Дався взнаки не лише глобальний дефіцит напівпровідникової продукції, а й зростання цін на сировину. За оцінкою компанії, ці фактори продовжать негативно впливати на показники до кінця 2022 року.