DongFeng представив платформу для електромобілів потужністю 1000 к.с.

30 серпня 2022

Третій за величиною автовиробник Китаю DongFeng запустив бренд позашляховиків під назвою Mengshi (Воїн). Конструкція електромобілів спроектована під системи автономного водіння.

DongFeng продемонстрував нове перспективне шасі, яке ляже в основу його електроавтомобілів. Батарея під підлогою витримує до 140 кВт-год для “запасу ходу” близько 500 км, але також будуть побудовані версії із збільшеним запасом ходу до 800 км.

Читайте також: Dongfeng випустив перші електромобілі із твердотілими акумуляторами

Це шасі повністю керується за допомогою проводів і гальм за проводами, не приймаючи нічого, крім електронних сигналів від елементів керування в кабіні. Це пов’язано з тим, що DongFeng планує якомога швидше змусити свої автомобілі працювати автономно. Це буде трохи шкода, оскільки чотири двигуни загальною потужністю 800 кВт (1073 к.с.) і понад 16 000 Нм крутного моменту, ймовірно, краще оцінять людина-водій, ніж робот.

Ще одна важлива особливість цього шасі — система керування задніми колесами за допомогою дротів, яка допомагає цим автомобілям мати досить малий радіус повороту 5,1 м.

Існує кілька електронних алгоритмів блокувань диференціала, а також довгоходова пневматична підвіска з електронним керуванням і інтелектуальні системи “розпізнавання дороги”, які включають звичайні камери та камери нічного бачення, щоб забезпечити автономну систему водіння 3 рівня.