Електрокар Apple може дебютувати восени 2021 року

22 грудня 2020

Постачальники компонентів Apple підтверджують, що робота над "яблучним" електромобілем триває, незважаючи на чутки про закриття проекту. Більше того, дебют машини очікується раніше, ніж передбачалось.

Проект Titan повинен втілити у життя Apple Car, також відомий як iCar. Ходили чутки про реструктуризацію проекту до розробки лише системи автономного руху, однак, за неофіційною інформацією, розробка електрокара триває, а його дебют відбудеться восени 2021 року, замість 2023, як передбачалось.

Також цікаво: Toyota у 2021 році представить електрокар із зарядкою за 10 хвилин

У 2019 році компанія Apple придбала американський стартап з розробки безпілотників Drive.ai – це підкріплює інформацію про зміну профілю проекту Titan. Однак останнім часом надійшло багато замовлень на різні автомобільні компоненти від American Double A – за цією назвою стоять два гіганти: Apple і Amazon.

Якщо з останньою ситуація є цілком ясною – Amazon працює над фургоном з компанією Rivian та над роботаксі з фірмою Zoox – то подробиці про автомобіль Apple все ще засекречені. Наразі немає жодних технічних подробиць про iCar, навіть назви, формату чи габаритів. Це дозволяє художникам уявляти машину на свій смак.

Фото: рендери Apple iCar / Motor1, Top Speed, Autoevolution