Електричні мотоцикли Energica більше не випускатимуть: відома причина

16:49, 20 жовтня, неділя

Поважний італійський виробник електричних мотоциклів Energica офіційно оголосив про припинення діяльності та відкриття процедури банкрутства.

Компанія за 15 років зарекомендувала себе як еталон високопродуктивної електричної мобільності, демонструючи стійкість та інновації. Навіть ковідні роки не вибили виробника з колії. Однак нині щось пішло не так.

Спочатку компанія провела скорочення персоналу приблизно на 70%. Однак цього було замало. Рада виробника прийняла рішення розпочати процедуру банкрутства. Сповіщення про це з'явилося на сайті виробника.

Читайте також Новий електричний мотоцикл від Energica отримає двигун потужністю 180 сил

У заяві для преси повідомлено: "Energica Motor Company SpA, виробник високопродуктивних електричних мотоциклів, який на 75% контролюється американським фондом Ideanomics Inc., оголошує, що засідання Ради директорів відбулося 14 жовтня 2024 року. О 15:00 постановила ввести справу про банкрутство в порядку судової ліквідації в порядку ст. 121 і далі закону про неспроможність".

Порівняно молода компанія Energica швидко здобула репутацію завдяки своїм потужним електричним мотоциклам, у тому числі Ego, Eva Ribelle та EsseEsse9, які пропонували дивовижну швидкість, запас ходу та крутний момент. Головне, такі байки майже не мали собі рівних у світовому виробництві електричних мотоциклів.

Тепер Energica приєднається до списку компаній, що сходять до виробничого олімпу.