Евакуація автомобілів під час повітряної тривоги: як це відбувається в Києві

13:25, 12 липня, п'ятниця

Примусова евакуація автомобілів у столиці триває навіть під час війни. Люди фільмують евакуацію під час повітряних тривог, а представники київської влади все заперечують.

Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов у своєму Телеграм-каналі повідомив, що «мерія Києва не евакуйовує автомобілі під час повітряних тривог. Ні сьогодні, ні вчора, ні весь цей час у війні».

Читайте також: Евакуація автомобілів у лютому обійшлась автовласникам майже в 11 мільйонів гривень

Це повідомлення було опубліковано у відповідь на відео у соцмережі Х, автором якого є користувач під ніком Krus. На ньому показано як під час прильотів 8 липня у центрі столиці евакуюють автомобіль.

«Після увімкнення сигналу «Повітряна тривога» інспекція з паркування Києва припиняє тимчасове затримання автомобілів і винесення постанов про штрафи», - запевняє Костянтин Усов. «Це наше внутрішнє рішення, яке було прийняте і застосовується з самого початку повномасштабного вторгнення».

«До прикладу: сьогодні, 08.07.2024 повітряна тривога, внаслідок якої були завдані удари по дитячій лікарні Охматдит та житлових будинках, була оголошена о 09:52. Останній штраф, винесений київськими інспекторами з паркування мерії - був зареєстрований о 09:51. Після того штрафів за цей день не було», - пише чиновник.