Газонокосарка Honda хоче стати найшвидшою у світі

15 березня 2018

Кілька років тому Honda встановила подібний рекорд, та нещодавно він був побитий. Японський виробник підготував "апарат помсти".

Ви можете запитати навіщо? Тому що це весело. Любительські перегони на газонокосарках проводяться з того часу, як перші автоматичні “тракторці” з’явились у домовласників. Останнім часом забава почала набирати серйозних обертів.

У 2013 році Honda разом з британською гоночною командою Team Dynamics створила дуже швидкий апарат, названий Mean Mower – Зла Косарка. Садовий тракторець обладнали модифікованим літровим двигуном від Honda VTR Firestorm потужністю у 109 к.с. Косарка розганялась до сотні швидше за Porsche 911 та мала максимальну швидкість у 187 км/год. Такий показник був зафіксований у Книзі рекордів Гіннессу. Однак нещодавно рекорд був побитий.

Аби повернути собі лаври лідера, Honda підготувала новий проект для садоводів-гонщиків – Mean Mower Mk. 2. Цього разу для його створення було використано найпотужніший мотоциклетний двигун з тих, що є в Honda: літровий мотор від спортбайка CBR1000R Fireblade. Потужність цього агрегату складає 189 к.с. та 114 Нм крутного моменту.

Хонда запевняє, що Mean Mower Mk. 2 зможе досягти швидкості у 215 кілометрів на годину. Спробу встановити новий рекорд на газонокосарці виконає Джессіка Хокінс – колишня чемпіонка Британії з картінгу та пілот команди Excelr8 Motorsport у перегонах Mini Challenge.

Також цікаво: Кому потрібен кінотеатр, коли у машині такий дисплей?