Гонщик проти автопілота: робіть ваші ставки, панове!

14 травня 2018

Чули про Roborace? Ці перегони безпілотників обіцяють стати "Формулою" третього тисячоліття. Та чи вистачить штучному інтелекту снаги показати на треку клас? Це відео дасть відповідь на питання.

Чи виникало у вас коли-небудь питання про те, на що здатен якісний автопілот, порівняно з вправним водієм? Якщо так – це відео відповість на нього.

Roborace – змагання безпілотних автомобілів, що проводитимуться під час етапів Формула-Е. У цьому чемпіонаті безпілотників автомобілі не мають жодного натяку на кабіну. За аеродинамічними кузовами криється потужна електрична та електронна начинка: батарея й один, два або чотири мотори забезпечують потужність у 300 кВт (407 к.с.) на 997 кг ваги, а також лідари, радари, сенсори, датчики і камери під управлінням штучного інтелекту Nvidia Drive PX 2.

Також цікаво: Дволикий Янус: DS X E-Tense мчить з майбутнього


Фото: Roborace Robocar / Roborace

Навідміну від Робокара, ще один болід під назвою DevBot має і кабіну, і органи управління. Це тестовий автомобіль, на якому розробники програмого забезпечення проводили усі випробування та “вчили” штутний інтелект швидко їздити треком. Отож DevBot має ті ж самі гоночні “навички”, що й Robocar, хоча його характеристики трохи скромніші.

Творці безпілотників вирішили перевірити самих себе і оцінити власне творіння, порівняши вправність роботичного гонщика проти людини. Честь гомосапієнс відстоював відомий дрифтер Райан Туерк. Змагання проводились на треку Formula E у Римі.

Що з цього вийшло – дивіться на відео:

Також цікаво: Автоботи атакують: японці збудували автомобіль-трансформер (відео)