Hyundai оновила хетчбек i20

11 травня 2023

Моделі підкоригували зовнішність та розширили оснащення

Компанія Hyundai представила оновлений хетчбек i20. Субкомпактній моделі підкоригували дизайн, переглянули палітру кольорів кузова та покращили асистуючу електроніку.

Читайте також: Hyundai показала бюджетний кросовер за 7300 доларів

Наприклад, i20 навчився розпізнавати велосипедистів. У гаму двигунів хетчбека увійшла літрова «турботрійка» з віддачею 100 або 120 кінських сил. Коробки передач - "робот" і "механіка".

Рестайлінговий Hyundai i20 зазнав ряду змін у зовнішності, але всі вони носять косметичний характер. Хетчбеку дісталися інші бампери, грати радіатора та колеса діаметром 16 та 17 дюймів. На панелі кузовних фарб — три нові відтінки: кислотний «металік» Lucid Lime, сірий перламутр Lumen Grey Pearl та синій перламутр Meta Blue Pearl. До того ж декор кольору Lucid Lime тепер пропонується і для салону.

Штатно i20 оснащений маршрутним комп'ютером діагоналлю 4,2 дюйми та медіасистемою з екраном діагоналлю 10,25 дюйми. Заявлено 4G, оновлення «по повітрю», порт USB-C, бездротову зарядку, підтримку Apple CarPlay та Android Auto.

Також на машини ставлять комплекс безпеки Smart Sense. Електроніка розпізнає пішоходів та велосипедистів, утримує автомобіль у смузі та допомагає уникнути зіткнень при виїзді з паркування, але ця функція йде вже як опція.

Під капотом - "турботрійка" 1.0 T-GDi з 48-вольтовим стартер-генератором і двома рівнями потужності: 100 або 120 кінських сил. Коробок передач дві: семиступінчастий "робот" DCT та шестиступінчаста "механіка" iMT з електронним зчепленням, яка вміє від'єднувати двигун від трансмісії для економії палива.

Виробництвом рестайлінгових хетчбеків буде займатись турецький завод Hyundai. Старт – третій квартал цього року.