Карбонові колеса за 18,5 тисяч доларів лопнули на рівній дорозі

30 листопада 2020

Власник Ford Mustang Shelby GT500 показав, що сталось із додатковою опцією, за яку він заплатив чималі гроші.

Опція Carbon Fiber Track Pack, як слідує з назви, передбачає деякі карбонові деталі і призначена для треку. Та колісні диски до треку так і не доїхали.

Дивіться також: 17-річний ютубер розбив гіперкар Pagani Huayra вартістю 3,4 мільйони доларів

Колеса, виготовлені з композитного волокна, річ не нова. Однією з перших цей матеріал застосувала компанія Michelin для ралійного автомобіля Citroen SM у 1970-х. Серед сучасних автовиробників лише Porsche виготовляє власні цілісні колеса з вуглецевого волокна, тоді як фірма Carbon Revolution є єдиним постачальником таких коліс для інших автовиробників, серед яких є і Ford.

З усіма перевагами, які пропонують колеса з карбону, коштують вони не дешево. Для Ford Mustang Shelby GT500 комплект таких коліс у наборі опцій Carbon Fiber Track Pack коштує 18 500 доларів.

Та високий цінник не означає, що деталь незламна. У відео нижче показано, що сталось з колесами спорткара на звичайній дорозі. Причини незвичайної поламки невідомі, хоча автор відео припускає, що колесо наскочило на камінець, через низькопрофільну шину він дістав тонкого місця обоу і той лопнув. Внаслідок інциденту з колесом ніхто не постраждав, якщо не брати до уваги фінансові збитки власника.