Хрещатик можуть назавжди закрити для автомобілів

23 вересня 2019

Столична влада може закрити Хрещатик для автомобілів, щоб зробити місто привабливим для туристів.

У Києві цілком можливо реалізувати перекриття центральних вулиць, подібно до прикладу європейських столиць, що зменшить кількість шкідливих викидів в атмосферу та сприятиме розвитку туристичної привабливості міста. Про це повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

Читайте також: Як довго українці збирають на авто?

"Плани щодо перекриття центральних вулиць є цілком ймовірними, адже практика більшості європейських столиць показує, що перетворення центру на пішохідний простір покращує трафік, зменшує кількість шкідливих викидів в атмосферу та створює умови для розвитку туристичної привабливості міста", - зазначив Рахматуллін.

На його думку, в разі перетворення центральних вулиць на пішохідні транспортні потоки будуть рівноцінно розподілятися по існуючій транспортній мережі міста і будуть зменшувати кількість транзитного транспорту в центрі столиці.

Нагадаємо, що створення пішохідного простору на вулиці Сагайдачного значно погіршило і без того напружену ситуацію з транспортом на Подолі. Крім того, таке рішення призвело до невдоволеності місцевих жителів, які, щоб доїхати до дому, змушені "намотувати круги".

"Перекриття Сагайдачного було зроблено з єдиною метою – проведення ярмарок, розпродажів та концертів. З цього дійства місцева влада має "шкварку". Очевидно, що такий досвід хочуть застосувати і на Хрещатику. Це призведе до суттєвих незручностей для автомобілістів", вважають деякі кияни.

Читайте також: За "євробляхи" не штрафуватимуть до 31 грудня: закон офіційно опубліковано