Кращим автомобілем року в Європі став Renault Austral

15 грудня 2022

Автомобіль визнаний переможцем конкурсу AUTOBEST 2023.

Європейський конкурс AUTOBEST 2023 визначив переможців. Головний приз The Best Buy Car of Europe in 2023 отримав Renault Austral. Він набрав 14 937 бали у експертів. Це набагато більше, ніж автомобіль, який посів друге місце – Opel Astra (13986 бали). Всього на 53 бали менше отримав Peugeot 308, що посів третє місце.

Також цікаво у США оголосили фіналістів конкурсу на кращий автомобіль

«Наш цьогорічний переможець представляє наступний рівень бренду Renault. Це найкращий продукт французького виробника з високоякісними матеріалами, чудовою якістю їзди, вражаючим дизайном і, ймовірно, найкраще технологіями з підключення на борту автомобілів сьогодні. Авто користується перевагами повністю гібридних двигунів E Tech, одного з наших попередніх переможців в категорії TECHNOBEST. З шести фіналістів цього року Austral вдалося вразити більшість членів журі», – заявив Дан Варді, засновник і голова конкурсу AUTOBEST.

В листопаді члени жюрі AUTOBEST тестували автомобілі-фіналісти у Тісдорфі (Австрія) на випробувальному полігоні OAMTC у Тісдорфі.

Hyundai Ioniq 6 став переможцем нагороди ECOBEST 2023. Нова модель Hyundai — це новий електромобіль, який пропонує запас ходу понад 600 км.

Журі AUTOBEST вирішило не присуджувати в цьому році нагороду TECHNOBEST, присвячену класичним автомобільним технологіям.

22-га гала-церемонія нагородження AUTOBEST Awards відбудеться 11 травня 2023 року в Роттердамі, Нідерланди.

Про AUTOBEST

Організація AUTOBEST була створена в 2001 році. Щоб автомобіль став переможцем AUTOBEST, він повинен представляти найкращу пропозицію для більшості європейських клієнтів. Ціна, дилерська мережа, дистрибуція запчастин і універсальність є найважливішими критеріями в процесі голосування. Дизайн і нові технології також стають критичним фактором для голосування. AUTOBEST використовує прозору систему голосування зі складною матрицею з 13 критеріїв для визначення переможця. Україна представлена в AUTOBEST з 2013 року.