Кросовер ЗАЗ Перемога виявився російським фейком

10 лютого 2022

Інформація про випуск на Запорізькому автомобільному заводі нового кросовера не підтвердилась. Розповсюдженні в інтернеті зображення виявились фейком.

Колеги з видання ТопЖир дізнались достовірні факти про новий кросовер ЗАЗ Перемога, появу якого останніми днями активно обговорюють у ЗМІ та соцмережах.

Читайте також: Кросовер ЗАЗ Одеса виявився вигадкою росіян

Перше, що треба сказати – інформацію про майбутній випуск нової моделі ZAZ активно тиражують російські сайти. Існує підозра, що інфопривід вони створили через назву моделі – Перемога. Такий собі легкий тролінг, який водночас навряд чи має негативний вплив на Запорізький автомобільний завод.

До речі, це вже вдруге за 2021-2022 рр., коли в РФ обговорюють (якщо не обсмоктують) тему появи нових українських авто. Минулого разу активно розповсюджувався фейк про кросовер ЗАЗ Одеса.

Цього разу об'єктом обговорення стали рендери незалежного автомобільного дизайнера, які одразу пішли в маси. Йдеться про неіснуючий кросовер ЗАЗ Перемога, яке ніби-то буде побудовано на базі моделі Venucia V-Online. Venucia – це бренд, створений компаніями Nissan та Dongfeng для випуску авто для китайського ринку. Російські ЗМІ навіть вказують на приблизну вартість ЗАЗівської новинки (близько 20 тисяч доларів) і пишуть, що автомобіль вийде на ринок у 2022–2023 роках.

Як же насправді? Із цим питанням журналісти звернулися до корпорації УкрАВТО, якій належить Запорізький автомобілебудівний завод. Таку відповідь ми отримали від прес-секретаря УкрАВТО Дмитра Скляренка: “Незалежні дизайнери-експерти вже не вперше таким чином створюють фейкові новини. Якщо на ЗАЗ будуть вироблятися нові моделі авто, про це компанія повідомить офіційно”.