Київських автомобілістів продовжують витісняти з доріг

26 серпня 2021

Столичні чиновники продовжують розвивати вело інфраструктуру, відбираючи простір у автомобілістів та пішоходів.

У Києві зростає кількість вулиць з велоінфраструктурою. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв. Варто відзначити що велодоріжки та велосмуги не будують, а просто малюють розмітку на автомобільних дорогах та тротуарах, створюючи незручності як водіям, так і пішоходам.

Читайте також: У Києві продовжують розвивати велоінфраструктуру за рахунок автомобілістів

Велосмуги та велодоріжки на окремих вулицях на сьогодні уже з’єднуються між собою, поступово створюючи єдину велосипедну мережу.

За останній час “велосипедними” стали вулиці Олеся Гончара, Героїв Севастополя і Гарматна. Так, велосмуга на вул. Олеся Гончара приєдналась до наявних велосмуг на вулицях Ярославів Вал і Рейтарській, і таким чином разом із велоінфраструктурою на вулицях Коцюбинського, Липинського і Золотоворітській наразі вже створено з’єднану велосипедну мережу між площею Перемоги, Львівською площею, Золотими Воротами та вулицею Велика Житомирська.

Нові велосмуги з’явилися і на житловому масиві Відрадний: на вул. Гарматній роботи завершено – наявну велосмугу продовжили до проспекту Любомира Гузара. А на вул. Героїв Севастополя, де окрім велосмуги влаштували острівці безпеки, – роботи з нанесення дорожньої розмітки попереду.

Таким чином у цьому районі в єдину веломережу поєднаються просп. Любомира Гузара, вул. Героїв Севастополя, вул. Академіка Стражеска, вул. Академіка Білецького та вул. Гарматна.

Цими вихідними були завершені роботи з влаштування двосторонньої велосипедно-пішохідної доріжки довжиною 2,4 км на вул. Сім’ї Кульженків в Оболонському районі. Як і на вул. Героїв Севастополя, роботи з підвищення безпеки дорожнього руху на цій вулиці проводились комплексно – влаштована не тільки велоінфраструктура, а й три нові острівці безпеки.

Завершуються роботи з будівництва велосипедної доріжки на вул. Борщагівській між Індустріальним та Повітрофлотським шляхопроводами.

У найближчих планах влаштування велосипедних смуг на вулицях Григорія Сковороди і Стрітенській – там вже встановлені дорожні знаки та найближчим часом буде нанесена дорожня розмітка. Також для зручності велосипедистів у всіх районах Києва продовжують встановлювати велопарковки.