Китайці придумали систему, яка буде випроваджувати комах із салону авто

15 серпня 2021

Комарів-самців система залишить в автомобілі.

Свій перший гаджет для автомобілів китайська технологічна компанія Meizu (Zhuhai Meizu Technology Co) збирається випустити дуже оригінальним. Це буде унікальний відлякувач для комарів. У нього настільки незвичайний принцип дії, що заслуговує на спеціальний патент. Система буде відрізняти нешкідливих для людей самців від комарих, які п'ють кров у людей.

Гаджет сканує салон автомобіля і визначає, чи є в ньому комарі. Потім визначає їх вид і навіть стать! Лише після цього система вирішує, що робити далі.

До речі як своїми силами очистити кондиціонер

Наприклад, якщо комар чоловічої статі, система дає йому спокій, адже він не кусатиме пасажирів. Нехай собі живе в салоні! Але якщо це самка, в хід іде спеціальний алгоритм її вигнання. Пристрій випускає порцію репелента через повітропроводи клімат-контролю. Тим самим система ніби натякає, що самці комара треба полетіти ближче до вікон. Потім вікно трохи відчиняється і вмикається сильний потік повітря. Таким чином самку здуває з салону авто. Тим самим потоком назовні виходять і залишки репелента.

Наскільки ефективно працюватиме система, покажуть випробування. Поки що Meizu лише зареєструвала принцип роботи системи.