Легендарний Renault 5 зробили "діамантовим"

5 липня 2022

Унікальний проєкт електричного прототипа Renault 5 отримав назву "Diamant".

Представлений у 1972 році Renault 5 згодом став одним із найпопулярніших автомобілів, оскільки було продано понад п’ять мільйонів автомобілів! Щоб відзначити 50-річчя маленького хетчбека, компанія з діамантовим логотипом об’єдналася з французьким дизайнером П’єром Гоналонсом та створила рестмод “Діамант”.

Прототип Renault 5 Diamant має покриття з тришарової фарби з золотистими пігментами на рожевій основі, поверх якої накладено матовий лак. Фари та задні ліхтарі схожі на дорогоцінні камені. А колеса були адаптовані з більш гарячої версії Alpine – вони мають сонце у центрі.

До речі яким буде Renault Duster

Дверні ручки мають форму напівсфер, важіль перемикання передач та склопідйомники мають схожий вигляд. Ці елементи покриті латунню, позолочені золотом та нержавіючими матеріалами. Це незвичне кермо виготовлено з переробленого мармуру.

У цього Renault 5 Diamant також передбачено розміщення трьох цифрових циферблатів приладів: вони показують швидкість, заряд акумулятора та час. Крім того, є сканер відбитків пальців для розблокування дверей. Практичний аксесуар: спеціальний отвір посередині приладової панелі для смартфона, який виконує функцію інформаційно-розважальної системи автомобіля.

І хоча Diamant залишиться єдиним у своєму роді концепт-каром, електричний Renault 5 буде випускатись серійно. Виробництво планується розпочати у 2024 році, він замінить модель Zoe. Окрім того, буде ще й менший R4.