Lexus розкрив дати виходу нових RX, LX, GX та UX

5 серпня 2021

За інформацією Automotive News, уся лінійка кросоверів Lexus отримає потужніші та екологічні гібридні установки, нові мультимедійні системи та переглянуті технології.

Японський бренд раніше анонсував появу трьох абсолютно нових моделей у своїй лінійці – усі будуть електрокарами. Однак і про актуальний модельний ряд виробник не забуває та готує модернізацію, в ході якої одні кросовери оновлять техніку й вигляд, а інші взагалі перейдуть у наступне покоління.

Також цікаво: Toyota показала ескізи Land Cruiser 300, які були відхилені керівництвом

Першим у черзі на модернізацію, за даними Automotive News, стоїть RX. Наступного року на нього чекає зміна покоління.

Фото: нинішній Lexus RX / Lexus

Бестселер бренду на північноамериканському ринку буде використовувати нову глобальну платформу Toyota, а також отримає більш ефективні гібридні силові установки та свіжий інтерфейс для мультимедіа.

Фото: актуальний Lexus UX / Lexus

Також у 2022 році планується дебют оновленого LX на архітектурі Toyota GA-F. Цей позашляховик матиме багато спільного з нещодавно представленим Toyota Land Cruiser 300. Не виключено, що від “Крузера” новому LX дістануться і мотори – бензинові та дизельні V6 з віддачею у 415 та 299 к.с., відповідно.

Фото: Lexus LX 2021 модельного року / Lexus

Оновлений UX повинен з’явитись у 2023 році. Про нього відомо поки що лиш те, що він буде уніфікований з більшим NX.

Фото: Lexus NX 2021 модельного року / Lexus

Появи ж нового GX прихильникам бренду доведеться зачекати до 2024 року. Передбачається, що позашляховик отримає більш потужні та екологічні гібридні силові агрегати Toyota, а також модернізоване шасі, переглянутий список стандартного оснащення та опцій.

Фото: Lexus GX 2021 / Lexus