Mahindra показала бюджетний електрокросовер для Індії

19 вересня 2022

Доступний електричний кросовер матиме двигун потужністю 150 к.с. та запас ходу 456 км.

Нещодавно Mahindra провела велику презентацію майбутньої гами електромобілів, побудованих на новій платформі з компонентами концерну Volkswagen. Але цей проект поки що знаходиться на ранній стадії, і перші серійні машини з'являться лише через два роки.

А поки що до виробництва підготовлений простіший електромобіль — кросовер Mahindra XUV400.

Читайте також: Mahindra хоче позбутись компанії SsangYong

Це не оригінальна розробка, а електричний різновид паркетника Mahindra XUV300, який, у свою чергу, виготовлений на базі моделі SsangYong Tivoli (контрольний пакет корейської компанії довгий час належав “Махіндрі”). Електромобіль також розроблений у співпраці з корейцями, але без прямого запозичення, адже у Tivoli електричної версії немає: SsangYong розпочав електрифікацію з більшої моделі Korando.

За довжиною Mahindra XUV400 можна порівняти з Tivoli: 4200 мм від носа до хвоста. Колісна база всього сімейства однакова — 2600 мм. Електрокросовер має оригінальну передню маску, змінено бампери та колеса.

Єдиний електромотор встановлений на передній осі, він видає 150 л. та 310 Нм. Місткість літій-іонної тягової батареї — всього 39,4 кВт∙год, але компанія заявила, що запас ходу складе 456 км. Зарядний пристрій змінного струму має потужність 7,2 кВт, а постійного струму – 50 кВт.

Індійський електромобіль має три їздові режими, для яких підібрані нетипові назви Fun, Fast і Fearless. Важко сказати, який із них найбільш економічний. А режим їзди "в одну педаль" називається Lively Mode. Час розгону до 100 км/год – 8,3 с, максимальна швидкість – 150 км/год.

Інтер'єр кросовера дістався електромобілю в практично первозданному вигляді: з'явився новий селектор трансмісії, змінені прилади, а медіасистема з семидюймовим екраном має навігатор, який може будувати маршрути з урахуванням розміщення зарядних станцій. Ціна електро-Махіндри поки не оголошена: старт продажів заплановано на січень 2023 року.