На в’їздах в Київ встановлять габаритні ворота, які обмежать рух вантажівок

24 листопада 2021

Численні випадки в’їзду у місто Київ вантажних транспортних засобів, габарити яких перевищують нормативні показники, обумовлюють необхідність обмеження в’їзду великогабаритних транспортних засобів у столицю.

Для збереження об’єктів дорожньої інфраструктури (мостів, шляхопроводів, естакад тощо) Департаментом транспортної інфраструктури спільно з комунальними підприємствами дорожньо-транспортного комплексу міста вживаються заходи щодо влаштування габаритних воріт на в’їздах у столицю.

Читайте також: "Острівці безпеки" та велодоріжки: на що витрачає бюджетні кошти київська влада

За результатами проведених обстежень з представниками Управління патрульної поліції у м. Києві Департаменту патрульної поліції та Служби автомобільних доріг у Київській області визначено перелік адрес для першочергового влаштування габаритних воріт.

Комунальним підприємством “Центр організації дорожнього руху” вже встановлено габаритні ворота за адресою вул. Бориспільська – Бориспільське шосе.

Вказана конструкція передбачає підвісну балку для попередження водіїв про перевищення допустимих норм висоти транспортного засобу, встановлено відповідні дорожні знаки.

Також влаштовано фундаменти і розпочато виготовлення металевих конструкцій габаритних воріт для подальшого встановлення за адресами:

  • вул. Міська – вул. Курортна;
  • вул. Милославська – вул. Радосинська.

Комунальною корпорацією “Київавтодор” проводяться інженерно-вишукувальні роботи для визначення місця влаштування фундаменту на перехресті вул. Промислова – автошлях Т-1016. Замовлено конструктивні елементи габаритних воріт.