Найпотужніший кросовер у світі вже неможливо купити

26 січня 2021

Компанія Dodge припинила приймати замовлення на спортивний кросовер Durango SRT Hellcat. Це сталось через надто суворі екологічні вимоги.

Всі заплановані до виробництва 2000 примірників розпродані і зовсім скоро модифікація, представлена лише влітку минулого року, стане частиною історії і об'єктом колекціонування.

Читайте також: Несподівано Dodge Durango став найпотужнішим серійним позашляховиком у світі

Dodge Durango SRT Hellcat оснащується 6,2-літровим 720-сильним V8, завдяки якому він вважається найпотужнішим серійним позашляховиком в світі. На розгін до 97 км/год йде 3,5 секунди, заявлена максимальна швидкість - 290 км/год.

У 2022 модельному році Dodge не зможе встановлювати на Durango такий двигун через посилення екологічних вимог, тому доля цієї версії була вирішена з самого початку. При цьому фактичний тираж все ж виявиться трохи більше очікуваного: в минулому липні топ-менеджер “Доджа” Тімоті Куніскіс говорив журналістам, що всього за півроку передбачається зібрати менше 2 тисяч одиниць.

У США ціни на Durango SRT Hellcat починаються з 80 995 доларів. Якщо вибрати всі доступні опції, сума збільшиться до 99 715 доларів.