Наступне покоління Volkswagen Passat може стати електричним

23 червня 2022

Розкрито дизайн та назву електричного наступника Volkswagen Passat

Лінійка електромобілів Volkswagen ID вже включає хетчбек ID.3, кросовери ID.4, ID.5 та ID.6, а також мінівен ID. Buzz. Незабаром до них приєднається також електричний седан, який стане ідеологічним наступником культового Passat.

Читайте також: Які Volkswagen Passat привозили в Україну: статистика

Виробник заявив, що покаже новинку 27 червня і напередодні прем’єри опублікував ескізні зображення, які дають уявлення про її дизайн. Назвуть машину Volkswagen ID. Aero.

Зображений на ескізах електромобіль відрізняється аеродинамічним силуетом з плавною лінією даху і розвиненим заднім звисом. Водночас Volkswagen ID. Aero отримає розвинені повітрозабірники у передній частині, інтегрований спойлер та натяк на дифузор позаду. І передня, і задня оптика, найімовірніше, виявиться матричною, блоки фар і ліхтарів з'єднані між собою смужками з підсвічуванням.

Технічні характеристики поки що не розголошуються. За даними видання Carscoops, довжина електромобіля перевищить 5 метрів, що зробить ID. Aero більшим не тільки за останній VW Passat, але й інші моделі з лінійки ID.

Передбачається, що електроседан відрізнятиметься і ємною 84-кіловатною батареєю, яка забезпечить йому запас ходу до 700 км. Які саме двигуни отримає ID. Aero, також поки невідомо: серійні моделі Volkswagen на платформі MEB мають у своєму розпорядженні силові установки потужністю до 299 к.с.

Втім, автомобіль дебютує лише в статусі концепту. Серійна версія, можливо, стане на конвеєр у другій половині наступного року. Продавати електромобіль Volkswagen почне з Китаю, це відбудеться в другій половині 2023 року. Однак протягом цього ж року буде представлена версія для ринків Північної Америки та Європи.